Luonne

998112_211552782325154_339086820_n.jpg

Ragdoll on saanut nimensä riepunukkemaisesta olemuksestaan. Kun ragdoll-kissan ottaa syliin, se rentoutuu ja tuntuu veltolta kuin räsynukke. Tämä on puhtaasti luonneominaisuus ja kissa tekeekin niin vain silloin, kun se sitä itse haluaa.

Ragdollien hurmaavin piirre on niiden luonne. Seurallisuus, leikkisyys, lempeys, luottavaisuus, älykkyys ja huumorintaju ovat rodulle tyypillisiä ominaisuuksia. Ragdollit ovat aina siellä, missä ihmisetkin ovat, ja ne osallistuvat kaikkeen, mitä perheessä tehdään. Ne ovatkin luonteeltaan enemmän koiranpennun kuin kissan kaltaisia ja kiintyvät syvästi perheeseensä.

Ragdoll-kissa sopeutuu ylensä nopeasti uuteen perheeseensä. Se pitää lapsista, kunhan tutustuttaminen tehdään asiallisesti ja lapset osaavat kohdella kissaa oikein. Myöskin koiriin sopeutuminen käy yleensä ragdollmaisen elegantisti. Ragdoll vain tulee ja asettuu taloksi, jolloin koirakin ymmärtää sen tulleen omaan kotiinsa ja se siitä. Vaikeampi paikka, kuin muut lemmikit, on ragdollille yleensä yksinäisyys. Etenkin, jos kaikki perheen ihmiset ovat päivät poissa, niin ragdoll kaipaa jonkun muun eläimen seuraa. Eniten ne tuntuvat arvostavan toista ragdollia, jonka kanssa jakaa vuode ja pesutuokiot, mutta toki muunkin rotuiset käyvät.

Jaa näinköhän meillekin tulee Emilille vielä kaveri ;)